Κεφάλαιο 1ο: GDPR - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ τι είναι




Ο Γενικός Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Προστασία Δεδομένων, που θα ισχύσει σε όλα τα κράτη - μέλη από τον Μάϊο του 2018 και πρέπει να εφαρμοσθεί από όλες τις Εταιρείες και Οργανισμούς, χωρίς να απαιτείται η αντίστοιχη εθνική νομοθεσία.

Προβλέπει πρόστιμα σε περιπτώσεις περιστατικών απώλειας προσωπικών Δεδομένων τα οποία μπορούν να φθάσουν έως 4% του τζίρου του Ομίλου ή έως 20εκ.€, όποιο από τα δύο είναι μεγαλύτερο, ανάλογα με την σπουδαιότητα της παραβίασης.

Οι παραβιάσεις ηλεκτρονικών συστημάτων και η διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών αποτελούν καθημερινό φαινόμενο

Σύμφωνα μάλιστα με μελέτες του 2016, αρκετές Επιχειρήσεις δεν έχουν ακόμη θεσπίσει μέτρα που συνιστώνται για τη συμμόρφωση με το διεθνές πρότυπο Ασφαλείας Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS).
Οι επιχειρήσεις χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: σε αυτές που έχουν υποστεί παραβίαση συστημάτων και το γνωρίζουν και σε αυτές που θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα στο μέλλον.
Η ασφαλιστική αγορά, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των επιχειρήσεων για οικονομική προστασία από τους κινδύνους που απειλούν τα συστήματά τους με παραβίαση και διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών, δημιούργησε προϊόντα και υπηρεσίες Cyber Insurance.
"Ας δούμε  ένα ένα τα ερωτήματα που πιθανόν γεννιούνται με την νέα οδηγία και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν σε εσάς πατώντας το Link

















Μάθετε πόσο κοστίζει για μια ασφάλιση Cyber για την προστασία των προσωπικών δεδομένων για την επιχείρηση σας

 Τέλος μπορούμε να σας παρέχουμε ένα εργαλείο λίστας ελέγχου ετοιμότητας GDPR και να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε συμμόρφωση με τον κανoνισμό

εγγράφοντας το e-mail σας εδώ ή.....

επικοινωνήστε με έναν αρμόδιο συνεργάτη μας στο 210 8547 220


Κωνσταντίνος Πατεράκης

Risk Management Analyst

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο ρόλος του νέου επιχειρηματία ασφαλιστή, πέρα από την ψηφιοποίηση

Οι Αλλαγές στις επιχειρήσεις ασφαλιστικής διαμεσολάβησης μέχρι το 2030